Mapa strony


 

Przykładowy jadłospis

Menu weselne - Zestaw "C"

Menu weselne - Zestaw "C"
DANIA GORĄCE
  • Krem brokułowy z łososiem i prażonymi migdałami.
  • Polędwiczka faszerowana musem drobiowym z odrobiną szpinaku podawana z ziemniakami w świeżych ziołach i surówką z czerwonej kapusty z jabłkami i rodzynkami.
  • Rogut wołowe z włoską kapustą.
  • Podudzia z kurczaka marynowane w sosie drobiowym z kurkami podawane z ryżem szafranowym i zielonym kalafiorem oraz marchewką.
  • Barszcz biały na wędzonce.

ZAKĄSKI ZIMNE
  • Wybór mięs pieczonych podawanych z sosami.
  • Patera rustykalna(pasztety, suche kiełbasy, frankfurterki itp.)
  • Wybór serów żółtych i pleśniowych z orzechami i winogronami.
  • Jajka faszerowane kremem z pieczarek i pikantnym nadzieniem serowo-paprykowym.
  • Schab po warszawsku z musem chrzanowym.
  • Rolada z kurczaka z ananasem w porzeczkowej galarecie.
  • Rożek z szynki faszerowany musem jajecznym z odrobiną czosnku.
  • Łosoś w galarecie winnej.
  • Śledź w trzech smakach –na słodko, na ostro , z kwaśnym ogórkiem .
  • Papryka faszerowana serem feta i selerem naciowym.
  • Pomidory faszerowane szynką i żółtym serem.
  • Sałatka śledziowa warstwowa z dresingiem majonezowo-miodowym.
  • Sałatka z kurczaka z sosem mango.
  • Sałatka z pieczarek z ogórkiem i jajkiem.

DODATKI
  • Sezonowe warzywa i pikle.
  • Pieczywo.
  • Masło smakowe.

NAPOJE I DESERY
  • Tort weselny.
  • Wybór ciast.
  • Patery z owocami sezonowymi.
  • Puchary lodów z owocami i bitą śmietaną.
  • Napoje zimne.
  • Napoje gorące.

©2008-2018 Centrum Gastronomiczne "Pyza", e-mail: pyza@pyza.pl
ul. Powązkowska 59 bud. 65, 01-728 Warszawa, Krzysztof: 0-601-20-29-57


Projektowanie stron internetowych: webmastersi.com.pl